Hvem kan få glæde af kreatin? Og hvordan bruges det?

Kreatin

I dag kan man finde et væld af tilskud på det danske marked, som er målrettet træningsglade personer. Faktisk er der så mange, at det kan være svært at finde hoved og hale i dem. Det er især tilfældet, hvis du er relativt grøn på området.

Hvis du er begyndt at være mere seriøs omkring din træning, har du måske også overvejet at indtage kreatinpulver. Sandsynligvis har du hørt om andre, der gør dette, og har derfor overvejet, om det er noget for dig. Hvorvidt det er tilfældet, er dog svært at give et konkret svar på.

Hvem kan få glæde af kreatin?

Det er bestemt ikke alle, der vil få noget ud af at tage kreatin. Hvis du f.eks. træner hårdt for at kunne løbe et maraton, vil kreatin sandsynligvis ikke være til stor gavn for dig. Er du derimod meget seriøs omkring styrketræning, kan det være en helt anden sag.

Kreatin fungerer nemlig ved at øge mængden af vand i dine muskelceller. Det skaber en øget cellevolumen, som kan stimulere proteinsyntesen, som i sidste ende giver øget muskelmasse. Hvis du vil skabe større muskler eller mere styrke, er kreatin derfor afgørende for dig.

Kan hjælpe med din restitution

Når du har trænet intenst, er det vigtigt at lade dine muskler restituere. Det er nemlig meget sandsynligt, at de er både trætte og ømme. Her kan kreatin også være et godt bud på, hvordan du kan hjælpe dem godt på vej.

Ved at indtage kreatin, kan du hjælpe med at genopbygge muskelenergi og fremskynde restitutionen. Derfor vil du hurtigere kunne vende tilbage til træningen, uden at ende med at pådrage dig skader. Som følge af dette, vil du have lettere ved at skabe gode og hurtige resultater.

Kan fås som pulver og kapsler

Kreatin kan både fås som pulver og kapsler, hvorfor der er forskellige måder at indtage det på. Hvis du vil vide alt, hvad der er værd at vide om dette, så læs alt om emnet hos Kostmagasinet. Dog er det værd at nævne, at det anbefales at indtage kreatin i forbindelse med et måltid.

Andre mener, at de får den bedste effekt ved at indtage det lige før eller efter deres træning. Dette har du naturligvis mulighed for at eksperimentere med, indtil du finder den mest optimale løsning for dit vedkommende. Husk dog på, at det ikke er et mirakelmiddel, og at hård træning stadig er nødvendigt.